En privat sajt med många skattetips och en guldgruva för dem som arbetar aktivt med skatter!

Denna webbplats administreras av Skattepunkten AB
Skattepunkten AB ger Dig professionell skatterådgivning

Kontakta Skattepunkten AB när Du behöver privat hjälp av en skattekonsult.

Body: 

Hej,

Jag har fått en deal med en organisation i USA som innebär att jag ska utföra IT-relaterat konsultarbete för dem i 1½ år. De vill göra det via kontraktarbete, inte genom att anställa mig. Jag kommer att utföra allt arbete hemifrån (så inom Sverige) eftersom det inte kräver min fysiska närvaro.

Av vad jag hittills läst mig till verkar det som att det vettigaste för mig är att skapa en enskild firma (eller finns andra vettiga alternativ?). Jag är dock osäker på några punkter:

  1. Kommer skatteverket godkänna detta? Finns det risk att de anser att jag har ett "anställningsförhållande" till organisationen och därmed neka mig F-skattesedeln?
  2. Måste jag betala moms? I USA har de ingen moms för tjänster, och som jag förstått det kan jag därför helt ignorera moms.
  3. Jag är "ung" (< 27 år) så min egenavgift blir halverad, så drygt 15%. Efter schablonavdrag blir den rent effektivt 0.75*15% = 11.25%. Med en inkomstskatt på 30% blir min totala skatt 41.25%, så min "lön" blir 58.75% av den vinst jag gör. Ok?
  4. Tillkommer några andra skatter eller avgifter som jag inte har tänkt på?
1 Kommentarer
  1. anon
    Hans Larsson
    aug 10, 2011

    Hej!

     Detta kan vi inte svara på utan att utreda saken ordentligt. Vi hjälper
    Dig dock gärna med att göra en utredning. Du välkommen kontakta oss på
    telefon 031 711 20 70 för en diskussion. Vi kan då även diskutera
    betalningsvillkor m.m.

    Hälsningar/Hans

    http://www.skattepunkten.se

    Hälsningar/Hans

    https://www.skattepunkten.se